bb

neoerth

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πώς η οικονομία gig μπορεί να μετασχηματίσει αγροκτήματα στον αναπτυσσόμενο κόσμο

A combine, taken with a drone, harvests wheat in a field of the "Zemlyaki" farm in Krasnoyarsk region, Russia August 26, 2017. Picture taken August 26, 2017. REUTERS/Ilya Naymushin - RC14BCACF860
Σκεφτείτε μια σύγχρονη φάρμα. Μπορείτε να φανταστείτε τακτοποιημένες σειρές των καλλιεργειών, λαμπερά νέα ελκυστήρες, ίσως μηχανοποιημένη Αρδευτικά συστήματα. Αλλά θα είναι μόνο εν μέρει δίκιο.


Για πραγματικά σύγχρονη γεωργία, πρέπει να κοιτάξουμε προς τον ουρανό. Επειδή αυτό είναι όπου η τεχνολογία drone θα λειτουργήσει μαγεία.


Drones θα έχουν ιδιαίτερα ισχυρό αντίκτυπο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, των οποίων ως επί το πλείστον αγρότες μικροκαλλιεργητών αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και πωλούν για μια αξιοπρεπή τιμή.


Η πράσινη βλαστοί του μετασχηματισμού αυτού ήδη βλάστησης. Της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι αγρότες χρησιμοποιούν κηφήνες για ψεκαστικού. Προσιτό, τοπικά παραγόμενα κηφήνες να ψεκάσετε τα φυτοφάρμακα σε τεράστιες εκτάσεις, συμβάλλοντας στην περικοπή εργασίας και τον εξοπλισμό, κόστος συντήρησης. Μπορούν επίσης να πάρουν την εργασία γίνοντη γρήγορα – πάνω από 500 στρέμματα ανά ημέρα.


Αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, πρέπει να προσπαθήσουμε να προβλεφθούν οι μελλοντικές χρήσεις του drone τεχνολογία. Κηφήνες να ακρίβεια γεωργία μια πραγματικότητα. Μπορούν να διεξάγουν έρευνες όπως υπερύθρων χαρτογράφηση να συγκεντρώσει τις κρίσιμες πληροφορίες όπως περικοπή κατάσταση, κοστολόγησης αγρότες τόσο λίγα όπως $5 ανά στρέμμα. Με τα δεδομένα των ερευνών στο χέρι, ο γεωργός μπορεί να είναι σε θέση να ενισχύσει την απόδοση των καλλιεργειών κατά 20%. Ο χρόνος που δαπανάται κάνει έρευνες μειώνεται από ένα ζευγάρι από ημέρες σε μερικές ώρες.


Εικόνα: Nesta

Κηφήνες αναδιαμορφώνουμε γεωργία στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το αγρόκτημα τομέας απασχολεί περισσότερους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες , αλλά είναι αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο να μεταμορφώνεις.


Σε αυτές τις χώρες, η γεωργία δεν συμβάλλει όσο θα έπρεπε στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, επειδή συνήθως δεν είναι ανταγωνιστικές. Οι περισσότερες εκμεταλλεύσεις είναι μικρές και αντιπαραγωγική. Οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν αναζητώντας θέσεις εργασίας στην πόλη που παρέχουν υψηλότερους μισθούς. Γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι να εγκαταλειφθεί ή να αφεθεί στους ηλικιωμένους που κοπιάζουν μόνο στα πεδία.


Κηφήνες θα μπορούσε να κάνει γεωργία πιο εύκολο και πιο επικερδείς για εκείνους που εργάζονται ακόμα τη γη, και ακόμη και να προσελκύσουν νέους πίσω από την πόλη.


Επίσης, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για ελλείψεις τροφίμων είναι δυνατόν ως πιο ευκίνητος, κερδοφόρα μικροκαλλιεργητών αγροκτήματα παράγουν περισσότερα τρόφιμα σε προσιτές τιμές. Στην Ασία μια ακμάζουσα πληθυσμός θα αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αύξησης της κατανάλωσης βοείου κρέατος, πουλερικών και ψαριών κατά την επόμενη δεκαετία ή έτσι.


Έως το 2030, περισσότερο από το 60% των αναγκών σε σιτηρά του αναπτυσσόμενου κόσμου θα έρθει από τη νότια και Ανατολική Ασία. Να καλύψει τη ζήτηση, η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 60-70% σε σύγκριση με πριν από μια δεκαετία.


Κηφήνες και άλλα υψηλής τεχνολογίας κιτ μπορεί να ακούγεται πάρα πολύ ακριβό για τους φτωχούς αγρότες. Αλλά στην πραγματικότητα μια τέτοια τεχνολογία γίνεται όλο και φθηνότερη. Ένα drone από ένα mainstream κατασκευαστή τώρα κοστίζει τόσο λίγα όπως $400, και ένα πλήρες σύστημα για ένα μικρό αγρόκτημα περίπου 5.000 δολάρια.


Μετά την αγορά του υλικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα είναι σχεδόν δωρεάν να λειτουργούν αφού τρέχουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένα drone octacopter χρειάζεται μόνο $1.20 αξίζει της ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 10 kg για 30 χλμ.


Επιπλέον, μόλις κηφήνες μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, οι αγρότες θα είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται από μια εφαρμογή για smartphone, διαλέξτε τον τύπο έρευνας και την περιοχή και να λάβετε τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα είναι μια χαμηλού κόστους, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με ιδιοκτησίας ούτε έξοδα συντήρησης, και περιλαμβάνουν σημεία αναφοράς επιδόσεων βάσει τύπου, τοπογραφία, γεωγραφία ή κλιματικές συνθήκες καλλιέργειας.


Δεκάδες νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας εισάγουμε κηφήνας τεχνολογία στον τομέα της γεωργίας σε όλη την ανάπτυξη της Ασίας. Στοχεύουν μια δημογραφική κυρίως νέων ανθρώπων που καταλαβαίνουν την τεχνολογία και πώς μπορεί να εφαρμοστεί για τη γεωργία. Μερικοί από αυτοί οι νέοι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί στις πόλεις αλλά δεν βρίσκουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας εκεί. Η προοπτική της καλύτερα εισοδήματα θα δελεάσει τους πίσω στη γεωργία.


Αυτοί οι νέοι ολοένα και περισσότερο θα βλέπουν τους εαυτούς τους ως γεωργοί, αλλά ως γεωργικών επιχειρηματιών. Περιβαλλοντικά και κοινωνικά συνειδητή νέοι θα κάνουν καλά χρήματα ενώ παράλληλα τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους φτωχούς.


Αυτά τα tech-savvy «αγρο-επιχειρηματίες» μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες επανάσταση όπως on demand γεωργία, αξιοποιώντας το Uber επιχειρηματικό μοντέλο να παραδώσει νωπά τρόφιμα απευθείας στον πελάτη. Αυτό θα αποκοπεί από μεσάζοντες που λαμβάνουν συχνά ένα μεγάλο κομμάτι του αγρότη εισοδήματος στις αμοιβές.


ΚΑΘΕΤΕΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και σύγχρονη υδροπονία αλλάζουν πώς μεγαλώνουμε τα τρόφιμα για να ταιριάζει με εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών για την βιώσιμη προέρχονται, ντόπια φρέσκα προϊόντα. Μικροί αγρότες μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό, αλλά μπορούν μετά βίας να κάνουν ένα κέρδος αν χρησιμοποιούν δαπανηρές παραδοσιακές εφοδιαστικές αλυσίδες να το πάρει στην αγορά.


Ένα νέο σύστημα παράδοσης προϊόντος που υπερνικά υποβαθμισμένα δρόμους, κακές καιρικές συνθήκες και την κυκλοφορία θα είναι ένα παιχνίδι-changer. Κηφήνες είναι ιδανικές για μέρη όπου οι αποστάσεις μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή είναι σύντομο αλλά υποδομής είναι επισφαλής, καθώς είναι σε πολλά μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου.


«Uberized» γεωργίας θα εξουσιοδοτήσει τους αγρότες να λαμβάνουν παραγγελίες απευθείας από τους καταναλωτές και την απόσπασή τους ακαριαία. Χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παραδώσει τρόφιμα θα σπάσει μονοπώλια αλυσίδα εφοδιασμού, αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των αγροτών, και να προσφέρουν υγιεινά τρόφιμα αγρόκτημα στο τραπέζι του καταναλωτή.


Κηφήνας δύναμη σε συνδυασμό με Big Data θα παραδώσει άλλα οφέλη πάρα πολύ.


Μικροϊδιοκτήτες θα έχει καλύτερη γνώση του τι και πότε για να παράγουν και τους οποίους να παραδώσει. Στη συνέχεια μπορεί να εμπορεύονται τα προϊόντα τους στους καταναλωτές με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και οι καταναλωτές θα γνωρίζουν καλά μπροστά από το χρόνο όπου το φαγητό είναι από και πώς έχει καλλιεργηθεί.


Μεγάλο κηφήνας Data-driven συστήματα μπορούν να ενοποιήσουν απρόσκοπτα γεωργικής παραγωγής και κατανάλωσης, μειώνοντας σημαντικά τα απόβλητα.


Ακριβώς όπως καλλιέργεια έρευνες από drone, ένα σύστημα παράδοσης τροφίμων «μπουτίκ» θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσω app που παραδίδει τις παραγγελίες των πελατών στους αγρότες και να παρακολουθεί την παράδοση κηφήνας από το αγρόκτημα στην τοποθεσία του πελάτη. Θα ήταν το Amazon Prime λαχανικών.


Οι αγρότες θα κάνουν ακόμη περισσότερα χρήματα εάν αυτοί οι ίδιοι οργανώνεται ως συνεταιρισμοί. Αυτό θα τους δώσει κλίμακα, συγκέντρωση των επενδύσεων σε κηφήνες και τη διαχείριση logistics για τα μέλη τους. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί ήδη καλά με ελκυστήρες και θεριζοαλωνιστικές μηχανές.


Προσθέτοντας drones το συνεταιριστικό μοντέλο, ίσως συμπεριλαμβάνοντας κηφήνες και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες στην πολιτική των συνεταιρισμών, θα πάρετε στο επόμενο επίπεδο.


Οι αγρότες θα μπορούσαν να πισίνα τους κεφάλαια για να αγοράσουν ένα drone και να το μοιραστείτε. Ή ένα αγρο-preneur να αγοράσετε μια μονάδα για να εξυπηρετούν πολλαπλές χωριά για μια σταθερή αμοιβή ιδιότητας μέλους ή ανά χρήση. Σε κάθε περίπτωση μια κοινοτική προσέγγιση είναι κρίσιμης σημασίας για τους μικροκαλλιεργητές να πάρετε περισσότερες κτύπημα για το buck τους.


Αυτό συμβαίνει ήδη στη ΛΔΚ, όπου την εκκίνηση Nongtian Guanjia είναι τη σύνδεση των γεωργών με drone χειριστές για να προσδιορίσετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εξαπλωθεί λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες.


Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από τις αλλαγές της οικονομίας gig γεωργία για πάντα. Τι έχει κάνει η Uber για τις αστικές μεταφορές drones μπορεί να κάνει για τα αγροκτήματα και τα δισεκατομμύρια που εξαρτώνται από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: