bb

neoerth

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Νομίζετε ότι ξέρετε τη χώρα σας;
Οι άνθρωποι στην Ινδία, την Κίνα και την Ταϊβάν γνωρίζουν το λιγότερο για τις πατρίδες τους.
Οι Ολλανδοί, Βρετανοί και Νοτιοκορεάτες γνωρίζουν περισσότερο.
Αυτό είναι σύμφωνα με μια Ipsos MORI " Κίνδυνοι της Αντίληψης » έρευνα, η οποία ζήτησε από τους ερωτηθέντες από 40 οικονομίες μια σειρά από πέντε ερωτήσεις και να κατατάσσονται κατά σειρά πόσο κοντά στην αλήθεια πήραν.
Οι ερωτήσεις που καλύπτονται θέματα όπως αυτό που οι άνθρωποι θεωρούν το μέγεθος του πληθυσμού τους ήταν, τι ποσοστό του πληθυσμού ήταν μουσουλμάνοι, ποιο είναι το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την υγειονομική περίθαλψη, τι ποσοστό του πλούτου ανήκει στο φτωχότερο, και πόσα ανήκουν δικό τους σπίτι .

Εικόνα: Ipsos MORI

Μέγεθος του πληθυσμού

Όταν ήρθε το μέγεθος του πληθυσμού, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ήταν αρκετά ακριβή - κατά περίπου 5%.
Γερμανοί πήρα ακριβώς σωστό, και στο άλλο άκρο των πολιτών κλίμακας του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης ήταν από 10%.

Εικόνα: Ipsos MORI

μουσουλμανικός πληθυσμός

Όταν ρωτήθηκε τι ποσοστό του πληθυσμού ήταν μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι υπερεκτιμηθεί. Γαλλία, τη Νότια Αφρική και τις Φιλιππίνες ήταν πολύ μακριά, από όσο το 24%. 

Η Τουρκία και η Ινδονησία ήταν οι μόνοι που υποτιμάται το ποσοστό των μουσουλμάνων στους πληθυσμούς τους.

Εικόνα: Ipsos MORI

Εχεις διαβασει

Φροντίδα υγείας

Κατά μέσο όρο, οι πολίτες της κάθε οικονομίας σκέφτηκε ότι η κυβέρνησή τους περάσει περισσότερο του ΑΕΠ τους για την υγειονομική περίθαλψη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα η περίπτωση.
Ινδονήσιοι θεωρούν ότι ήταν 39%. Το πραγματικό ποσοστό ήταν μόλις 3%.
Μαλαισιανών, Ταϊλανδοί και οι Ινδοί ήταν όλοι γύρω στο 25% έξω. Πολωνοί, Ρώσοι και οι Ούγγροι ήταν η πλησιέστερη προς την πραγματική εικόνα, από κάτω του 5%.

Εικόνα: Ipsos MORI

Πλούτος

Όταν ρωτήθηκε τι ποσοστό του συνολικού πλούτου ανήκε στους φτωχότερους, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι ο πλούτος ήταν πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.
Κατά μέσο όρο σε αυτές τις 40 οικονομίες, μόλις το 15% του συνολικού πλούτου ανήκει στον πυθμένα 70% - αλλά ο μέσος όρος εικασία είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό, στο 29%.
Ορισμένες χώρες είναι εξαιρετικά ανακριβής: Ινδοί ότι αυτή η ομάδα κατέχει το 39% του πλούτου της χώρας τους, όταν το πραγματικό ποσοστό είναι μόλις 10%.
Οι ΗΠΑ είναι επίσης σημαντικά έξω: οι Αμερικανοί σκέφτονται το κάτω του 70% δικές 28% του πλούτου της χώρας τους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τέταρτο του ότι, κατά 7%.

Εικόνα: Ipsos MORI

Αλλά όταν πρόκειται για το σπίτι-ιδιοκτησία, πιστεύουμε ότι πολύ λιγότεροι άνθρωποι έχουν το δικό τους σπίτι από ό, τι στην πραγματικότητα κάνει.
Πιστεύουμε ότι μόνο το 49% των ανθρώπων ιδιοκτήτης ή αγοράζουν σπίτι τους, όταν στην πραγματικότητα το 68% είναι ιδιοκατοίκησης σε αυτές τις οικονομίες.
Ινδοί είναι οι πιο λάθος γι 'αυτό, νομίζοντας ότι μόνο το 44% των ιδίων ή αγοράζουν σπίτι τους, όταν στην πραγματικότητα είναι 87%.

Εικόνα: Ipsos MORI

Οι άνθρωποι είναι πιο ανεκτική από ό, τι νομίζουμε

Η έρευνα περιέλαβε άλλες επτά ερωτήσεις για τη στάση, όπως ζητώντας από τους ανθρώπους να μαντέψετε ποιο είναι το ποσοστό των συμπολιτών τους, πίστευαν ότι το σεξ μεταξύ άγαμων ενηλίκων και η ομοφυλοφιλία ήταν ηθικά απαράδεκτο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κοινωνίες ήταν πολύ πιο ανεκτική από ό, τι οι άνθρωποι νόμιζαν.
Για παράδειγμα, σε 27 οικονομίες οι πολίτες θεωρούν ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι είχαν δυσανεξία προς την ομοφυλοφιλία από ό, τι πραγματικά ήταν, ανάμεσα από μια διαφορά 31% στην Ολλανδία σε μια διαφορά 4% στην Κίνα.

Εικόνα: Ipsos MORI

Οι άνθρωποι ήταν επίσης συχνά λάθος σχετικά με τη στάση των συμπολιτών τους για το σεξ μεταξύ άγαμων ζευγαριών. Οι άνθρωποι στην Ολλανδία υπερεκτίμησε κατά 29%, αν και μόνο το 3% υπερεκτίμησε στις ΗΠΑ. Μόνο ένα δίκιο - Αργεντινή.

Εικόνα: Ipsos MORI

Πολύ περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους συμπατριώτες τους, που βρέθηκαν άμβλωση είναι ηθικά απαράδεκτο από ό, τι συνέβη.
Οι άνθρωποι σε 12 οικονομίες υποτιμηθεί το πώς συμπολίτες τους αισθάνθηκε για την άμβλωση, και το υπόλοιπο όλων υπερεκτιμηθεί.

Εικόνα: Ipsos MORI

Οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από ό, τι νομίζουμε

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν τι ποσοστό του πληθυσμού τους, δήλωσαν ότι ήταν ευχαριστημένοι. 

Χωρίς εξαίρεση, οι άνθρωποι νόμιζαν συμπολίτες τους ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα. Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα ήταν τα δύο τρίτα (61% και 66% αντίστοιχα) έξω από την πραγματική εικόνα. 

Καναδοί, Νορβηγοί και οι Ολλανδοί ήταν πολύ πιο αισιόδοξοι, αλλά ακόμα και τότε, ήταν 27-28% έξω.

Εικόνα: Ipsos MORI

Τα πραγματικά αποτελέσματα ελήφθησαν από μια ποικιλία εξακριβωμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Αξίες Έρευνα και τηνΚέντρου Ερευνών Pew .

Πού θα πάει στραβά;

Ipsos MORI λέει ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους έχουμε τους αριθμούς λάθος, από αγωνίζεται με απλά μαθηματικά και τις αναλογίες, με την κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ορισμένα θέματα. Περιλαμβάνει επίσης παράγοντες όπως η κοινωνική ψυχολογία, με άλλα λόγια, τις δικές μας προκαταλήψεις.
"Είμαστε συχνά πιο λανθασμένη από παράγοντες που συζητούνται ευρέως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το ποσοστό του πληθυσμού μας που είναι μουσουλμάνοι και τον πλούτο της ανισότητας», λέει ο IPSOS Mori. "Γνωρίζουμε από προηγούμενες μελέτες ότι αυτό είναι εν μέρει επειδή υπερεκτιμούν αυτό που ανησυχούν."
Οι οικονομίες που κάνουν χειρότερα έχουν επίσης χαμηλό αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. "Λαμβάνοντας υπόψη αυτό είναι μια online έρευνα, αυτό θα αντανακλά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη μεσαία τάξη και των συνδεδεμένων πληθυσμού ότι το υπόλοιπο των χωρών τους είναι περισσότερο σαν αυτούς από ό, τι πραγματικά είναι», λέει η εταιρεία ερευνών.
Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε quizzing 27.250 άτομα μεταξύ των ηλικιών 16 και 64. Μπορείτε να πάρετε το κουίζ εδώ http://perils.ipsos.com/quiz /.

Δεν υπάρχουν σχόλια: