bb

neoerth

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Εκτος Φυλακης με εγγυηση Τζουλιαν Ασαντ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση ανώτερου δικαστηρίου του Λονδίνου την Πέμπτη και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων.




Βρετανός δικαστής άφησε ελεύθερο τον Ασάνζ μετά την καταβολή εγγύησης, αφού απερρίφθη η ένσταση που είχαν υποβάλλει εισαγγελείς της Σουηδίας όπου καταζητείται για βιασμό.



Ο Ασάνζ σε σύντομη δήλωση του έξω από το δικαστήριο ανέφερε ότι θα συνεχίσει το έργο του και υπεραμύνθηκε της αθωότητας του στην υπόθεση.



Ο δικαστής Ντάνκαν Ούσλεη, συμφώνησε στην αποφυλάκιση του Ασάνζ υπό όρους, που περιλαμβάνουν την καταβολή εγγύησης 315 χιλιάδων δολαρίων συν 62 χιλιάδες 500 δολάρια ως ενέχυρο ασφάλειας για την εμφάνιση του στην επόμενη ακρόαση. Επίσης θα πρέπει να φοράει μια ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα καθημερινά και να διαμένει στο σπίτι του Βόγκαν Σμιθ, πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού και υποστηρικτή της ιστοσελίδας Wikileaks.



Ο επικεφαλής της σουηδικής εισαγγελίας, Νιλς Ρέκκε, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου και δήλωσε ότι η Σουηδία δεν θα αναμειχθεί στην διαδικασία.



Ο Ασάνζ είχε παραδοθεί στις βρετανικές αρχές στις 7 Δεκεμβρίου και από τότε κρατούνταν στην φυλακή Γουντσγουόρθ του Λονδίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: