bb

neoerth

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ Deutsche Bank


Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 553 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την προώθηση παράνομων τρόπων απόκρυψης φορολογικών εσόδων.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αποδέχθηκε τις ποινικές της ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση, μέσω συμβιβασμού.  Η έρευνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι πλούσιοι προσπάθησαν να μειώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με τρόπους που θεωρούνται παράνομοι από την αμερικανική νομοθεσία.
Το μέγεθος του προστίμου αντιστοιχεί στα χρήματα που η Deutsche Bank κέρδισε από την δραστηριότητα αυτή, καθώς επίσης στους φόρους και τους τόκους που οι αμερικανικές αρχές δεν μπόρεσαν να εισπράξουν από άτομα που χρησιμοποίησαν τους συγκεκριμένους τρόπους φοροδιαφυγής την περίοδο 1996-2002. Επίσης περιλαμβάνεται ένα επιπλέον πρόστιμο δημοσίου ύψους 149 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με τον συμβιβασμό, στον οποίο προχώρησε η Deutsch Bank απέφυγε περαιτέρω δίωξη της. Τα φορολογικά καταφύγια που η τράπεζα πουλούσε είχαν προωθηθεί από την λογιστική εταιρεία KPMG, η οποία έχει ήδη πληρώσει πρόστιμο 456 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν από τρία χρόνια, για τον ρόλο της στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: