bb

neoerth

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ιχνηλασιμότητα made in... Κρητικά Μιτάτα

ImageΟι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου πήραν «πάνω τους» την υπόθεση της πιστοποίησης και της ιχνηλασιμότητας των ζώων, κάνοντας ακόμα ένα βήμα μπροστά στο εμπόριο του ντόπιου κρέατος.
Αιγοπρόβατα με σήμανση ιταλικής πατέντας και στα τέσσερα άκρα τους, κυκλοφόρησε στην αγορά ο συνεταιρισμός – ομάδα παραγωγών των Ηρακλειωτών κτηνοτρόφων «Κρητικά Μιτάτα» που προχώρησε ήδη σε συμφωνία συνεργασία με 25 τοπικά κρεοπωλεία. Οι ειδικές ετικέτες είναι πλαστικές, μίας χρήσεως για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Αναγράφουν την επωνυμία του συνεταιρισμού «Κρητικά Μιτάτα» και το μοναδικό κωδικό του καθενός ζώου. Οι κτηνοτρόφοι μάλιστα που μετέχουν στο συνεταιρισμό αγοράζουν ζωοτροφές  από τις εταιρείες του Ηλία Μελισσουργού «Ζωοτροφές Κρήτης» και του Μιλτιάδη Φαρσάρη «Ζωοτροφική Κρήτης» οι οποίες έχουν πιστοποιητικά μη χρήσης μεταλλαγμένων για την παρασκευή των προϊόντων τους. 
Πιο συγκεκριμένα, η Ομάδα Παραγωγών Κτηνοτρόφων Κρήτης «Κρητικά Μιτάτα»  μπήκε σε νέα φάση στη χονδρική διάθεση του αιγοπρόβειου κρέατος μετά από  την επιτυχή συμφωνία συνεργασίας  με  25 τοπικά κρεοπωλεία.
Όλα τα κρέατα των «Κρητικών Μιτάτων» έχουν σημανθεί και στα τέσσερα άκρα του σφάγιου με ειδική ετικέτα ασφαλείας (μιας χρήσης) πλαστικής μορφής.
Η ετικέτα  φέρει το λογότυπο της Ομάδας  με το κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα  και με αύξοντα αριθμό που  καταχωρείται  στην κτηνοτροφική μονάδα εκτροφής του σφαγμένου ζώου και παραπέμπει μέσα από τα αρχεία της Ομάδας σε ιχνηλασιμότητα.
Σε ότι αφορά την ταυτοποίηση του κρέατος και για καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΙΤΑΤΑ» κυκλοφόρησαν φυλλάδιο στο οποίο αναφέρονται όλα τα σχετικά στοιχεία με τα πρώτα συνεργαζόμενα κρεοπωλεία στα οποία διατίθενται τα κρέατα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: