bb

neoerth

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2011


 Την προεδρία της θα έχουν διαδοχικά η Ουγγαρία και η Πολωνία, και οι δύο για πρώτη φορά και οι δύο από τις «νέες» χώρες-μέλη της ΕΕ που διακρίθηκαν για πολιτικές αντιλήψεις και απόψεις οι οποίες επηρεάζονται σοβαρά από συναισθηματικές παρορμήσεις και εθνικιστικές καταβολές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά καιρούς προβλήματα συνεργασίας μέσα στην ΕΕ.
Έγινε γνωστό ότι ήδη οι δύο χώρες συμφώνησαν--χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την συγκατάθεση των εταίρων τους--να συγκαλέσουν έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα μέσα Μαΐου στη Βουδαπέστη με θέμα την «διασφάλιση των κεκτημένων εν όψει προτάσεων» για  (α) αναθεώρηση των γεωργικών επιδομάτων, (β) αλλαγές στα ποσοστά ευρωπαϊκής επιδότησης των μελετών για την ενέργεια και το περιβάλλον, (γ) ριζικές αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων σε χώρες-μέλη και (δ) τις αρμοδιότητες διοικητικών και άλλων οργάνων.
Η ΕΕ έχει επίσης να αντιμετωπίσει το 2011 το σοβαρό πρόβλημα της τελικής διατύπωσης των όσων κατ' αρχήν αποφασίστηκαν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ώστε το τελικό κείμενο να τεθεί υπ' όψιν των εθνικών κοινοβουλίων τα οποία πρέπει να το επικυρώσουν εντός του 2012. Το θέμα των ομολόγων αναμένεται να επανέλθει και ίσως δημιουργηθούν προβλήματα επειδή τόσο η Ουγγαρία όσο και η Πολωνία-όπως και άλλες χώρες--το υποστηρίζουν ενώ παραμένουν ισχυρές ακόμη οι αντιρρήσεις της Γερμανίας και της Βρετανίας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=375113&dt=28/12/2010#ixzz19RaJEJhX

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ 2011

Τελικά πάμε για εκλογές 17 Απριλίου είναι σίγουρο πηγή Α/Β

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ Deutsche Bank


Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 553 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την προώθηση παράνομων τρόπων απόκρυψης φορολογικών εσόδων.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αποδέχθηκε τις ποινικές της ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση, μέσω συμβιβασμού.  Η έρευνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι πλούσιοι προσπάθησαν να μειώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με τρόπους που θεωρούνται παράνομοι από την αμερικανική νομοθεσία.
Το μέγεθος του προστίμου αντιστοιχεί στα χρήματα που η Deutsche Bank κέρδισε από την δραστηριότητα αυτή, καθώς επίσης στους φόρους και τους τόκους που οι αμερικανικές αρχές δεν μπόρεσαν να εισπράξουν από άτομα που χρησιμοποίησαν τους συγκεκριμένους τρόπους φοροδιαφυγής την περίοδο 1996-2002. Επίσης περιλαμβάνεται ένα επιπλέον πρόστιμο δημοσίου ύψους 149 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με τον συμβιβασμό, στον οποίο προχώρησε η Deutsch Bank απέφυγε περαιτέρω δίωξη της. Τα φορολογικά καταφύγια που η τράπεζα πουλούσε είχαν προωθηθεί από την λογιστική εταιρεία KPMG, η οποία έχει ήδη πληρώσει πρόστιμο 456 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν από τρία χρόνια, για τον ρόλο της στην υπόθεση.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Εκτος Φυλακης με εγγυηση Τζουλιαν Ασαντ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση ανώτερου δικαστηρίου του Λονδίνου την Πέμπτη και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων.




Βρετανός δικαστής άφησε ελεύθερο τον Ασάνζ μετά την καταβολή εγγύησης, αφού απερρίφθη η ένσταση που είχαν υποβάλλει εισαγγελείς της Σουηδίας όπου καταζητείται για βιασμό.



Ο Ασάνζ σε σύντομη δήλωση του έξω από το δικαστήριο ανέφερε ότι θα συνεχίσει το έργο του και υπεραμύνθηκε της αθωότητας του στην υπόθεση.



Ο δικαστής Ντάνκαν Ούσλεη, συμφώνησε στην αποφυλάκιση του Ασάνζ υπό όρους, που περιλαμβάνουν την καταβολή εγγύησης 315 χιλιάδων δολαρίων συν 62 χιλιάδες 500 δολάρια ως ενέχυρο ασφάλειας για την εμφάνιση του στην επόμενη ακρόαση. Επίσης θα πρέπει να φοράει μια ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα καθημερινά και να διαμένει στο σπίτι του Βόγκαν Σμιθ, πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού και υποστηρικτή της ιστοσελίδας Wikileaks.



Ο επικεφαλής της σουηδικής εισαγγελίας, Νιλς Ρέκκε, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου και δήλωσε ότι η Σουηδία δεν θα αναμειχθεί στην διαδικασία.



Ο Ασάνζ είχε παραδοθεί στις βρετανικές αρχές στις 7 Δεκεμβρίου και από τότε κρατούνταν στην φυλακή Γουντσγουόρθ του Λονδίνου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Χαρρυ Κλυν

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΥΛΗ

ΓΕΝΕΥΗ Πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (το γνωστό CΕRΝ) ερευνητές κατόρθωσαν να «παγιδεύσουν» για πρώτη φορά άτομα της μυστηριώδους αντιύλης. Οι ερευνητές είχαν δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο ονόμασαν «μαγνητικό μπουκάλι», γύρω από το οποίο δημιούργησαν 38 σωματίδια αντιύλης τα οποία παρέμειναν παγιδευμένα εκεί για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τώρα μια νέα ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα τεχνική, την οποία ονόμασε «μαγνητική παγίδα», με την οποία, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να συλλαμβάνουν μεγάλο αριθμό σωματιδίων αντιύλης που να «επιβιώνουν» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η φυσική επιστήμη θεωρεί ότι για κάθε σωματίδιο, όπως τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια, υπάρχει ένα αντισωματίδιο το οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει ονομάσει «σωματίδιοκαθρέφτη». Για παράδειγμα, ο «καθρέφτης» του πρωτονίου είναι το αντιπρωτόνιο, του υδρογόνου το αντιυδρογόνο, ενώ «καθρέφτης» του ηλεκτρονίου είναι το ποζιτρόνιο. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, κατά τη γέννηση του Σύμπαντος η αντιύλη ήταν τόση όση και η ύλη, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Οι επιστήμονες προσπαθούν επί χρόνια να βρουν απαντήσεις σε αυτό το κοσμικό μυστήριο, η λύση του οποίου θα φωτίσει άγνωστες πτυχές της δημιουργίας αλλά και της εξέλιξης του συμπαντικού περιβάλλοντος. «Με αυτές τις νέες μεθόδους παραγωγής αντιύλης θα μπορέσουμε σύντομα να τη μελετήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά της» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γιασουνόρι Γιαμαζάκα, μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε τη μαγνητική παγίδα. Εκτός από απαντήσεις σε κοσμικά μυστήρια, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αντιύλη θα μπορούσε να αποτελέσει όχι απλώς μια εναλλακτική πηγή ενέργειας, αλλά την απόλυτη πηγή, αφού θεωρητικά η αντιύλη θα μπορούσε να παρέχει απεριόριστη και χωρίς κανένα κόστος ενέργεια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=371953&dt=08/12/2010#ixzz188Cf3NH2