bb

neoerth

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ευρωπαϊκό φόρουμ ελαιοπαραγωγικών χωρών




Πέντε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που συνολικά εμπεριέχουν 13 ελαιοπαραγωγικές περιφέρειες, σχεδόν τις μισές περιφέρειες της Ευρώπης, έκαναν το μεγάλο βήμα με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού φόρουμ Ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών.


Η κίνηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ελαιοπαραγωγούς όλης της Ευρώπης να ακούγονται επίσημα, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει την ευκαιρία να στρέφονται ενάντια στις αγροτικές πολιτικές εκείνες της Ε.Ε. που τους ζημιώνουν. 
Οι περιφέρειες που συγκροτούν το φόρουμ είναι για την Ελλάδα οι περιφέρειες της Κρήτης και της Στερεάς Ελλάδας, από την Ισπανία οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Καταλονίας, από την Ιταλία οι περιφέρειες της Emilia Romagna, της Puglia, και της Τοσκάνης, από τη Γαλλία οι περιφέρειες της Κορσικής, της Langedoc-Roussillon, της Provence-Cote, της d’Azur-Alpes και της Rhone-Alpes, και από τη Κροατία οι περιφέρειες του Dubrovnik-Neretva και της Istria. Η πρώτη συνάντηση του φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 7 Μαρτίου και αναμένεται να επακολουθήσουν και άλλες.













Δεν υπάρχουν σχόλια: