bb

neoerth

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ξεκλειδώστε» τον υπολογιστή με μια… ματιά!

«Ξεκλειδώστε» τον υπολογιστή με μια… ματιά!
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο και το βλέμμα του. Βασιζόμενοι στη συγκεκριμένη λογική, επιστήμονες στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Σαν Μάρκο, ανέπτυξαν ένα σύστημα ασφαλείας για ηλεκτρονικό υπολογιστή το οποίο αναγνωρίζει τον κάτοχο από τις… κινήσεις των ματιών του.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν διακριτές διαφορές από άτομο σε άτομο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις οφθαλμικές κινήσεις ως μέσο βιομετρικών μετρήσεων» αναφέρει ο ερευνητής Ολεγκ Κομογκόρτσεφ.
«Οφθαλμική» ταυτότητα
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα τεχνολογία ασφαλείας που έχει αναπτύξει η ομάδα χρειάζεται ακόμη αρκετή μελέτη προτού φτάσει σε σημείο να εγκατασταθεί σε πολυσύχναστους χώρους όπως π.χ. τα αεροδρόμια ή σε προσωπικές συσκευές όπως π.χ. οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Υποστηρίζει παρόλα αυτά ότι, όπως όλα δείχνουν, η οφθαλμική σάρωση θα μπορούσε να αποτελεί το μέλλον της βιομετρικής ταυτοποίησης λόγω της μοναδικότητας της δομής της ίριδας και των οφθαλμικών κινήσεων.
Ωστόσο, χρειάζεται ακόμη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας ώστε να εξαλειφθούν ακόμη και οι παραμικρές πιθανότητες πλαστοπροσωπίας.
«Η δύναμη του δικού μας συστήματος κρύβεται στο γεγονός ότι πραγματοποιείται ταυτόχρονη σάρωση των οφθαλμικών κινήσεων και της ίριδας του ματιού» αναφέρει ο Κομογκόρτσεφ.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Προτιμούν το Facebook και το Twitter από το σεξ

Προτιμούν το Facebook και το Twitter από το σεξ

Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική επαφή ή από το κάπνισμα, αναφέρει πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης -το να ακολουθείς κάποιον στο Twitter ή η ανάρτηση φωτογραφιών και σχολίων στο Facebook- αποτελεί πιο ισχυρό πειρασμό από το σεξ και το τσιγάρο.

Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ» επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα (smartphones) για να αναζητήσουν κάτι στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς.

Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ένας πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.

Τέλος, η έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.