bb

neoerth

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

H EE στο... κουτί: η πρώτη εφαρμογή του ΕΚ για ταμπλέτες


Στο Ipad  Box your EP



Το ΕΚ παρουσιάζει την πρώτη του εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για ταμπλέτες. Είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος ενημέρωσης για το ίδιο το ΕΚ και την ΕΕ εν' όψει των εκλογών του 2014 και είναι φτιαγμένο γύρω από την ιδέα "κουτιών" μέσα στα οποία ο χρήστης βρίσκει ή βάζει πληροφορίες, άρθρα, εικόνες και βίντεο για την ΕΕ.

Η εφαρμογή είναι στα ελληνικά και τις άλλες 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και είναι διαθέσιμη για iPad και για ταμπλέτες android.

Στο κουτί
Τα κουτιά περιέχουν πληροφορίες για τις αποφάσεις και προτάσεις του ΕΚ σε κάθε τομέα, για την οικογένεια, τη δουλειά και το περιβάλλον, μέσα από γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του ΕΚ.

Το "Eurobox" περιέχει πληροφορίες για τα κράτη μέλη, τους ευρωβουλευτές τους και την παρουσία των ευρωβουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και λεπτομέρειες για τις εκλογές.

Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δικά του κουτιά με διάφορα σχήματα και χρώματα για να τοποθετήσει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια μπορεί να μοιρασθεί όλο το περιεχόμενο της εφαρμογής με φίλους και γνωστούς στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί.

Η εφαρμογή είναι διαδραστική, περιλαμβάνει εκτός των πληροφοριών παιχνίδια, κουίζ και παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να "κερδίσει" μπατζ και πρόσθετο υλικό.

Είναι διαθέσιμη από τα Apple και Google app stores στο ίντερνετ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γιγαντιαίος ρομποτικός κάβουρας για αποστολές στους βυθούς





Οι βυθοί των ωκεανών θεωρούνταν «παραδοσιακά» από τους ανθρώπους ως ένα «βασίλειο» το οποίο κατοικείται από τέρατα. Ωστόσο, το Crabster CR200 φαίνεται να έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει μία τεχνητή, φτιαγμένη από τον άνθρωπο, προσθήκη σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο.
Το συγκεκριμένο εξάποδο ρομπότ έχει αναπτυχθεί από το KIOST (Korean Institute of Ocean Science and Technology), ζυγίζει πάνω από μισό τόνο και προορίζεται για επικίνδυνες αποστολές εξερεύνησης των βυθών. Το εν λόγω μηχάνημα έχει μήκος 2,4 μέτρων, πλάτος 2,4 μέτρων και ύψος 1,3, το οποίο μπορεί να φτάσει – όταν ανασηκώνεται στα πόδια του – στα 1,8. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, τα έξι του πόδια περιέχουν 30 μοτέρ, παρέχοντας αυξημένες δυνατότητες ευελιξίας στον χειριστή του. Καθώς κινείται στον πυθμένα της θάλασσας, το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ μπορεί να αλλάζει την στάση του έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες πίεσης, ενώ μπορεί να επιχειρήσει σε βάθος 200 μέτρων. Για την ανίχνευση του περιβάλλοντός του χρησιμοποιεί σόναρ, ενώ μεταδίδει εικόνες από τις κάμερές του.

KIOST
Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να λειτουργεί σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από ισχυρά ρεύματα, σε αντίθεση με «συμβατικά» βαθυσκάφη και δύτες. Ειδικότερα, το Crabster προορίζεται είτε να βοηθά δύτες, είτε να εργάζεται αντί για αυτούς σε αφιλόξενα περιβάλλοντα. Επίσης, θεωρείται ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε έρευνες για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων πόρων και πρώτων υλών.
BONG HUAN JUN
Προς το παρόν, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών σε «άγρια» ύδατα, εν όψει της πρώτης του αποστολής: τον Μάιο θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες στην Κίτρινη Θάλασσα.
Μιλώντας στο CNN, ο επικεφαλής ερευνητής, Μπονγκ Χουάν Τζουν, είπε ότι το ρομπότ έχει λειτουργήσει πολύ καλά στις δοκιμές, ωστόσο οι αλλαγές/ τροποποιήσεις είναι συνεχείς. «Πραγματοποιούμε δοκιμές σχεδόν κάθε μέρα. Αναβαθμίζουμε το λογισμικό του για πιο σταθερή και γρήγορη κίνηση και χειρισμό αντικειμένων».
Σύμφωνα με τον κορεάτη ερευνητή, η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι η ταχύτητα του Crabster, η οποία είναι μόλις 10 εκατοστά το δευτερόλεπτο, καθώς και η σταθερότητα του ρομπότ σε δύσβατες περιοχές και υπό συνθήκες ισχυρών ρευμάτων. Επίσης, σημαντικό είναι και το θέμα της υποθαλάσσιας όρασης- ωστόσο, ο ίδιος προβλέπει ότι εάν το Crabster επιτύχει στο πρώτο του ταξίδι, τότε μπορεί να φέρει επανάσταση.

KIOST



«Θεωρούμε ότι το CR200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χαρτογράφηση του πυθμένα των θαλασσών και για έρευνες σε ναυάγια, αγωγούς, οικοσυστήματα και μόλυνση σε βάθη μέχρι 200 μέτρων. Το CR200 θα βοηθά δύτες ή θα δουλεύει αντ’αυτών σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό υποθαλάσσιων πόρων, σε επιχειρήσεις υποθαλάσσιας εξόρυξης, καθώς και να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων» πρόσθεσε.  
Ο ίδιος ελπίζει ότι το ρομπότ θα «δει» χρήση σε όλο τον κόσμο, ενώ εμπνέεται από τη φύση και σε άλλους τομείς: «τώρα ερευνούμε το αν μπορούμε να κάνουμε το Crabster να κολυμπά όπως οι χελώνες».